“Ένας άνθρωπος παντός καιρού”.

Η σκληρή ζωή του Θανάση Βέγγου μέσα από ένα ντοκιμαντέρ

 

“Ο νεοέλληνας είναι σαν το Θανάση Βέγγο, “σκονισμένος”

 

Το ντοκιμαντέρ, φόρος τιμής στον άνθρωπο και ηθοποιό Θανάση Βέγγο, θα προβληθεί από τη Βουλή Τηλεόραση, στις 22:00 απόψε το βράδυ, 7/5.

Ως εκ τούτου, η συναυλία “Μια Νύχτα με τις Πριμαντόνες”, που είχα προτείνει σε άλλο post μου και επρόκειτο να μεταδοθεί απόψε τη νύχτα, ματαιώνεται, σύμφωνα με δελτίο τύπου του καναλιού.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ, αλλά και για τον άνθρωπο που γνώρισε τη βαθιά αγάπη του κόσμου από τα πρώτα του βήματα, από το Θεόφιλο Δουμάνη, στο Lifo.

Ο Γιάννης Σολδάτος, φίλος και συνεργάτης του Θανάση Βέγγου, με αφορμή τα 50 χρόνια του ηθοποιού από το ξεκίνημα της καριέρας του δημιουργεί την ταινία “Βέγγος: Ένας άνθρωπος παντός καιρού”, που είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του. Με την ταινία αυτή, ο Σολδάτος επιχειρεί μια σφαιρική καταγραφή του φαινομένου “Βέγγος”. Ακόμη και στον ίδιο του το φίλο όμως, ο Θανάσης Βέγγος αρνιόταν πεισματικά να δώσει συνέντευξη. Ο Σολδάτος “αναγκάστηκε”, σύμφωνα με το www.cinemanews.gr να κλέψει σκηνές, όπου ο ηθοποιός μιλά στην κάμερα για στιγμές της καριέρας του. Η πορεία του ηθοποιού παρουσιάζεται χωρίς ωραία λόγια, έτσι όπως πραγματικά ήταν: τα χρόνια στη Μακρόνησο, η οικονομική καταστροφή ως παραγωγός, οι σταθερές αναφορές στις ταινίες του, οι συνεργασίες με σπουδαίους σκηνοθέτες. Στο τέλος ο ίδιος ο θεατής σχηματίζει άποψη για τον Βέγγο και την προσφορά του στον Ελληνικό κινηματογράφο.

Καλή τηλεθέαση!