1. Ακούστε τη σοφία του σώματός σας, η οποία εκφράζεται με σημάδια άνεσης ή δυσφορίας. Όταν επιλέγετε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά, να ρωτάτε το σώμα σας, «Πώς νιώθεις με αυτό;» Αν το σώμα σας σάς δώσει ένα σημάδι σωματικής ή συναισθηματικής δυσφορίας, να έχετε το νου σας. Αν το σώμα σας σάς δώσει ένα σημάδι άνεσης και ανυπομονησίας, προχωρήστε.

2. Να ζείτε στον παρόντα χρόνο, επειδή αυτός είναι ο μόνος χρόνος που έχετε. Να έχετε την προσοχή σας σε ό,τι συμβαίνει εδώ και τώρα· ψάξτε για την ολότητα της κάθε στιγμής. Αποδεχθείτε ολοκληρωτικά ό,τι έρχεται προς εσάς ώστε να μπορέσετε να το εκτιμήσετε, να διδαχθείτε από αυτό κι έπειτα να το απελευθερώσετε. Το παρόν είναι όπως πρέπει να είναι. Αντικατοπτρίζει τους άπειρους Νόμους της Φύσης οι οποίοι σάς έχουν φέρει αυτές τις σκέψεις, αυτή τη σωματική αντίδραση. Η στιγμή είναι όπως είναι επειδή το σύμπαν είναι όπως είναι. Μην αντιστέκεστε στο απεριόριστο σχέδιο των πραγμάτων. Αντιθέτως, γίνετε ένα μαζί του.

3. Πάρτε λίγο χρόνο να μείνετε στη σιωπή, να διαλογιστείτε, να σιωπήσετε τον εσωτερικό διάλογο.Σε στιγμές σιωπής, συνειδητοποιήστε πως επικοινωνείτε με την πηγή της αγνής επίγνωσής σας. Δώστε προσοχή στην εσωτερική ζωή σας ώστε να σάς καθοδηγεί η διαίσθησή σας και να μην αποδέχεστε εξωτερικές επεξηγήσεις για το τι είναι και τι δεν είναι καλό για εσάς.

4. Παραιτηθείτε από την ανάγκη για έγκριση από τους άλλους. Μονάχα εσείς μπορείτε να κρίνετε την αξία σας και ο σκοπός είναι να ανακαλύψετε την απεριόριστη αξία του εαυτού σας, άσχετα με το τι σκέφτονται οι άλλοι. Υπάρχει μεγάλη ελευθερία σε αυτή τη συνειδητοποίηση. Όταν συνειδητοποιείτε πως αντιδράτε με θυμό ή εναντίωση σε κάποιον άνθρωπο ή σε μια κατάσταση, καταλάβετε πως το μόνο που κάνετε είναι να πολεμάτε τον εαυτό σας. Το να σταματήσετε να αντιστέκεστε είναι η απάντηση στις άμυνες που έχουν δημιουργηθεί από παλιές πληγές.

5. Όταν παραιτηθείτε από τον θυμό, θα θεραπεύσετε τον εαυτό σας και θα συνεργαστείτε με τη ροή του σύμπαντος.

6. Να ξέρετε πως ο κόσμος «εκεί έξω» αντικατοπτρίζει την πραγματικότητά σας «εδώ μέσα». Οι άνθρωποι στους οποίους αντιδράτε πιο έντονα, είτε είναι από αγάπη είτε από θυμό, αποτελούν προβολές του εσωτερικού σας κόσμου. Αυτό που μισείτε περισσότερο είναι αυτό που αρνείστε περισσότερο στον εαυτό σας. Αυτό που αγαπάτε περισσότερο είναι αυτό που επιθυμείτε περισσότερο για τον εαυτό σας. Χρησιμοποιείστε τον καθρέφτη των σχέσεων για να καθοδηγήσει την εξέλιξή σας. Ο σκοπός είναι η ολοκληρωτική αυτογνωσία. Όταν το καταφέρετε αυτό, ό,τι επιθυμείτε περισσότερο για τον εαυτό σας θα έρθει αυτόματα και αυτό που αντιπαθείτε περισσότερο, θα εξαφανιστεί.

7. Αποτινάξτε το βάρος της κατάκρισης και θα νιώσετε πολύ ανάλαφροι. Η κατάκριση επιβάλλει το σωστό ή το λάθος σε καταστάσεις που απλά υπάρχουν. Τα πάντα μπορούν να κατανοηθούν και να συγχωρηθούν, όταν όμως κατακρίνετε κόβετε την κατανόηση και σταματάτε τη διαδικασία του να μάθετε να αγαπάτε. Κατακρίνοντας άλλους, αντικατοπτρίζετε την έλλειψη αυτοαποδοχής σας. Να θυμάστε πως κάθε άνθρωπος που συγχωρείτε, προσθέτει κάτι στην αγάπη για τον εαυτό σας.

8. Μη μολύνετε το σώμα σας με τοξίνες, είτε μέσω των τροφών είτε μέσω τοξικών συναισθημάτων.Το σώμα σας είναι πολλά περισσότερα από ένα σύστημα διατήρησης της ζωής. Είναι το όχημα που σας μεταφέρει στο ταξίδι της εξέλιξής σας. Η υγεία κάθε κυττάρου συμβάλλει άμεσα στην κατάσταση της ευημερίας σας, επειδή κάθε κύτταρο είναι ένα σημείο επίγνωσης μέσα στο πεδίο της επίγνωσης που είστε εσείς.

9. Αντικαταστήστε τη συμπεριφορά σας που πηγάζει από τον φόβο με μια συμπεριφορά που πηγάζει από την αγάπη. Ο φόβος είναι προϊόν της μνήμης και κατοικεί στο παρελθόν. Ενθυμούμενοι κάτι που μας πλήγωσε στο παρελθόν, κατευθύνουμε τις πράξεις μας προς το να βεβαιωθούμε ότι ένα παλιό τραύμα δεν θα επαναληφθεί. Η προσπάθειά μας να επιβάλλουμε το παρελθόν στο παρόν, δεν θα σβήσει ποτέ την απειλή να πληγωθούμε ξανά. Αυτό θα συμβεί μονάχα όταν βρούμε την ασφάλεια στην ύπαρξή μας, που είναι η αγάπη. Με κίνητρο την εσωτερική σας αλήθεια, μπορείτε να αντιμετωπίσετε κάθε απειλή γιατί η εσωτερική σας δύναμη είναι άτρωτη απέναντι στον φόβο.

10. Καταλάβετε πως ο φυσικός κόσμος είναι απλά ένας καθρέφτης μιας βαθύτερης ευφυΐας. Η ευφυΐα είναι ο αόρατος οργανωτής όλης της ύλης και της ενέργειας και αφού ένα κομμάτι αυτής της ευφυΐας βρίσκεται μέσα σας, μετέχετε κι εσείς στην οργανωτική δύναμη του σύμπαντος. Επειδή αποτελείτε αναπόσπαστο κομμάτι των πάντων, απαγορεύεται να μολύνετε τον αέρα και το νερό του πλανήτη. Σε ένα βαθύτερο επίπεδο όμως, δεν μπορείτε να ζείτε με έναν τοξικό νου, επειδή κάθε σας σκέψη επιδρά σε ολόκληρο το πεδίο της ευφυΐας. Το να ζείτε με ισορροπία και αγνότητα είναι το υψηλότερο καλό για εσάς και τη Γη