AΠΟ ΤΗΝ ΒΕΡΑ

Σαρδέλες με ντομάτα στον φούρνο

Υλικά:

    1/2 κιλό φρέσκιες σαρδέλες
    2 ώριμες ντομάτες
    2 σκελίδες σκόρδο
    Ελαιόλαδο
    Μισό ματσάκι μαϊντανός
    Αλάτι – μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζεις καλά τις σαρδέλες (κόβοντας και
τα κεφάλια) και τις ξεπλένεις με άφθονο
νερό. Ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο στον πάτο ενός
στενόμακρου ταψιού και τις απλώνεις τη μία
δίπλα στην άλλη. Ψιλοκόβεις τις ντομάτες,
τον μαϊντανό και το σκόρδο και τα σκορπάς
στο ταψί ώστε να μοιραστούν παντού.
Περιχύνεις από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο
φροντίζοντας όμως να μη σκεπάζει τα ψάρια.
Προσθέτεις αλάτι και αρκετό πιπέρι και
ψήνεις για 20-30 λεπτά σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ