ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ
Υλικά (4 μερίδες)
35 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια porcini φουσκωμένα σε
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1/4 φλ. βούτυρο
1 μικρό κρεμύδι τριμμένο
1 μικρή σκελίδα σκόρδο (αν θέλουμε)
1 φλ. ρύζι αρμπόριο
αλάτι + πιπέρι
4 1/2 φλ. ζωμός κότας ζεστός
1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κ.σ. βούτυρο επιπλέον
Εκτέλεση
Βάλτε τα αποξηραμένα μανιτάρια αφού πρώτα τα σπάσετε σε κομματάκια, μαζί με το κρασί σε ένα μπωλ να σταθούν για 20 λεπτά, μέχρι να τραβήξουν το κρασί, να μαλακώσουν και να φουσκώσουν. Στραγγίστε, περνώντας το ζουμάκι τους από γάζα, ώστε να μείνει καθαρό. Μην πετάξετε το κρασί, το χρειαζόμαστε. Ψιλοκόψτε τα μανιτάρια.
Σε κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να γλασσάρει (να γίνει διάφανο).
Προσθέστε το ρύζι, αλατοπίπερο και ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα για 2 λεπτά.
Προσθέστε τα μανιτάρια, το κρασί και ανακατέψτε, ώσπου να απορροφηθεί.
Προσθέστε το 1/4 του ζωμού και σιγοβράστε, ανακατεύοντας, ώσπου να απορροφηθεί.
Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με όλο το ζωμό, λίγο-λίγο, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι αλλά να κρατάει.
Προσθέστε τις 2 κ.σ. βούτυρο, πασπαλίστε με την παρμεζάνα και σερβίρετε ζεστό.